Aliexpress dostava u Hrvatsku

Naručivanje proizvoda iz Kine, nije nikakva novost. No, ipak od 2021. godine, neke su se stvari promijenile na bolje a neke na lošije.

Uz PDV-u koji se od 01.07.2021. plaća na sve pakete, ne smijemo zaboraviti ni carinu (10%) na pakete iznad 150€. Kako kažu svakom zlu, nešto dobro. Tako je i iz ovog scenarija izašlo nešto dobro, a to je upravo slanje paketa iz Europskih zemalja. Popis Aliexpress EU skladišta raste iz dana u dan, te su danas dostupni centri u Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Belgiji i ostalim zemljama.

Evo jednog trika za pametnu kupovinu! Saznajte najnižu cijenu na Aliexpressu prije nego što kliknete na “kupi sada” >>OVDJE<<.

Ukoliko tražite informacije o carini na robu iz Kine više o tome možete pročitati ovdje.

Brzina dostave u Hrvatsku iz Kine

Ukoliko naručujete paket iz Kine, možete očekivati prosječno vrijeme dostave od 1 mj. No, naravno to vrijeme zna varirati, od ekstremno niskih 8 dana, pa do ekstremno visokih 60 dana.

No, postoji različita vrsta dostave iz Kine, te tu treba dobro razmisliti koju metodu izabrati.

Aliexpress Saver Shipping – Najpovoljniji ali i najsporiji. Ukoliko je vrijednost paketa niska, te vam nije hitno onda se preporuča ovaj tip dostave.

Cainiao Super Economy – Ova metoda je bila popularna, jer su paketi dolazili u Nizozemsku (NL), te od tamo slani za HR. Poslastica je bila u tome, što bi takav paket pošta tretirala kao robu iz EU.

Aliexpress Standard Shipping – Najbrža “redovna” dostava, te se nudi kao optimalan izbor. Vrijeme dostave u pravilu bude oko 20ak dana.

DHL & Fedex – Ekspresna dostava, ali i visoka cijena. Preporuča se koristi kada je vrijednost paketa veća od 150 € i proizvod želite dobiti čim prije.

Brzina dostave u Hrvatsku iz EU

Ukoliko se roba naruči iz Europskih zemalja, tada možemo očekivati vrijeme dostave od 3 do 8 dana. Što je neusporedivo brže, nego kada se naručuje iz Kine.

Nažalost, ne nude svi prodavači (proizvođači) robu iz EU skladišta, no taj trend uvelike rast.