Xiaomi robot usisavač – TOP 4 [2019]

Xiaomi robot usisavač nije nepoznanica u svijetu tehnologije. Budimo iskreni, ne žele svi potrošiti tonu novca na robotski usisivač. Današnje tržište je puno pristojnih čistača koji dolaze s pristupačnom cijenom, a snažni su i svakako vrijedni svakog novčića utrošenog na njega.

Xiaomi robot usisavač ispod 2000kn ili možda neki drugi?

Xiaomi Mi Robot usisavač košta oko 1500 kuna na Aliexpressu. Iako je starija generacija čistača, Mi Robot je još uvijek pristojan stroj opremljen jednom od najdugovječnijih baterija i mapiranja. Noviji Xiaomi robot usisavač, takozvani Roborock, je također jedan od top modela, no cijena mu je ipak malo viša, oko 2300 kn.

Isto vrijedi i za Botvac D3 Connected. To je jedan od najstarijih modela u Neatovoj obitelji iako je moćan i jedan od nekoliko robot čistača koji može usisati srednje tepisone. No, baterija je njegova velika slabost.

Robotski čistači koji imaju slučajni navigacijski obrazac prikladni su za male i srednje kuće. Proračunski robot može propustiti neke točke kada čisti uglavnom zato što se ne sjeća gdje je bio, ali ako ga pokrenete jednom dnevno to će smanjiti šanse gubitka prljavih zona. Xiaomi robotski čistači su se i u ovom području pokazali izuetno sposobnim, upravo zbog svog mapiranja prostora. Xiaomi navigacijski sustav spriječit će mogućnost ne pokrivanja određenih zona čišćenja.

Ako je vaš dom golih podova, nema potrebe trošiti više na vrhunski stroj. Većina robota je u stanju nositi se s laminatom, pločicama, linoleumom i sl. Isto vrijedi i za tanke tepihe, usisavači koje smo odabrali dobro se izvode na podovima s tepihom niskih gomila.

Xiaomi robot usisavači u usporedbi s ostalima?

Roborock Xiaowa Lite

Roborock Xiaowa Lite usisavač

Roborock Xiaowa Lite je pristupačan robotski usisivač iz Roborockove linije modela. Ima snažno usisavanje, što robota čini savršenim za tanke i srednje debele tepihe, što je rijetkost za ovaj cjenovni razred. Xiaowa Lite također automatski povećava svoju snagu usisa nakon što senzori detektiraju da je robot na tepihu.

Prednosti Xiaomi Xiaowa lite robota

•          Roborock Xiaowa Lite C102 ima najjaču usisnu snagu u svom cjenovnom razredu

•           Najtiši rad u usporedbi s drugim strojevima s našeg popisa s obzirom na snažno usisavanje

•           Pristojno trajanje baterije što je iznenađujuće zbog toga koliko je robot moćan

•           Veliki spremnik za prašinu skuplja mnogo prašine, krhotina i dlake kućnih ljubimaca

•           Najpristupačniji s našeg popisa

•           Roborock Xiaowa Lite je jedan od nekoliko robota po cijeni koja je u stanju duboko očistiti tanke i srednje teške tepihe

•           Podiže dlaku kućnih ljubimaca s lakoćom

Što treba imati na umu?

–           Robot ne podržava Google

–           Nedostatak pribora u kutiji

Xiaomi Mi Robot usisavač

Xiaomi Mi robot usisavač

Xiaomi Mi Robot je jedan od prvih proračunskih robota za čišćenje koji mapira vaš raspored prostorija i kreće se u svrsishodnom uzorku, za razliku od drugih jeftinih usisavača koji nasumično navigiraju. Iako je Mi Robot stari model, vrlo je dobar izbor u 2019. godini.

Xiaomi Mi robot usisivač je trenutno najbolja kupnja u cijenovnom rangu ispod 2000kn. Čak je i najbolja kupnja ukoliko vam ne treba brisanje podova, koje ima mlađi brat Xiaomi Roborock. Uz lasersko navođenje, snažnu bateriju i veliku snagu usisavanja, ovaj robotski čistač očistit će sve površine bez problema.

Glavne značajke Xiaomi Mi Robot usisivača

•           Xiaomi Mi Robot opremljen je SLAM tehnologijom koja se temelji na laseru koji skenira raspored prostorije i stvara najbolji način čišćenja.

•           Ima bateriju koja traje do 150 minuta po punjenju

•           Zahvaljujući stvorenoj karti, Mi Robot poznaje svoj položaj i može nastaviti s čišćenjem nakon punjenja ako nije dovršio posao

•           Snažna usisna snaga olakšava čišćenje tankih i srednje tepiha

•           Aplikacija Mi Home omogućuje praćenje kretanja robota u stvarnom vremenu

•           Povoljna cijena

Što treba imati na umu?

–           Povremeno se zaglavi na jako debelim tepisima s dugim nitima.

Cijenu svih Xiaomi robota provjerite ovdje.

ECOVACS Deebot Ozmo 601 robotski usisavač

Robotski čistač podova

ECOVACS se pokazao kao marka koja proizvodi pristojne robotske čistače po povoljnoj cijeni. Deebot Ozmo 601 nije iznimka. Može se kontrolirati pomoću aplikacije ECOVACS, glasa (ako posjedujete pametnog glasovnog asistenta) i daljinskog upravljača. Robot je pogodan za male i srednje kuće s golim podovima i tankim tepisima.

Glavne značajke ECOVAC-a Deebot Ozmo 601

•           ECOVACS Deebot 601 dolazi s mnogo pribora u kutiji

•           Dvije bočne četke bolje rade na čišćenju prašine i prljavštine s rubova

•           Max mod povećava usisnu snagu do 2 puta i radi na podovima od tvrdih površina i tankim tepisima

•           Ozmo 601 opremljen je usisnim ulazom i četkom za čišćenje. Prvi radi bolje na golim podovima i s dlakom kućnih ljubimaca, četkica je dobra na podovima s tepihom

•           Značajka Find Me pomaže korisnicima da pronađu DEEBOT kada se zaglavi u nekim skrivenim područjima kao što su kutovi ili ispod namještaja

•           Povoljna cijena

•           Ozmo 601 je kompatibilan s Amazon Alexa i Google Home i može biti dio vašeg pametnog kućnog sustava

•           Deebot je jedini s našeg popisa koji može čistiti i brisati što ga čini idealnim za gole podove i miješane površine.

Što treba imati na umu?

–           Ne čisti srednje i debele tepihe

Robot usisavač Neato Botvac D3 Connected

Robot usisavač

Neato je poznat po svojoj izvrsnoj izvedbi na srednjim tepisima. Botvac D3 Connected je najjeftiniji iz obitelji i jedini s našeg popisa koji ima D-oblik i široku četku za čišćenje koja zajedno rade na dubokom čišćenju. Njegova baterija traje 60 minuta, ali zahvaljujući mapiranju, robot ne propušta mjesto i nastavlja čišćenje nakon punjenja baterije.

Koje su glavne značajke povezanog sustava Neato Botvac D3?

•           Robot je opremljen LIDAR sustavom koji stvara mapu unutrašnjosti i čini robota čistim na svrsishodnom uzorku koji nikada ne propušta mjesto

•           Kombinirana četka za čišćenje čisti više prašine i prljavštine zbog svoje veličine koja je 30% veća od većine valjaka. Obuhvaća više područja kada stignete do uglova i drugih teško dostupnih mjesta

•           Ima veliku kantu za prašinu koja čini robota savršenim za vlasnike kućnih ljubimaca

•           Zbog kreirane karte, D3 Connected može zapamtiti gdje je bio prije nego što je potrebno za ponovno punjenje

•           Magnetska traka drži robota dalje od nekih mjesta

•           Zahvaljujući velikim kotačima, Neato se može popeti na prepreku do 19 mm visine

•           U aplikaciji možete vidjeti gdje robot čisti i gdje je bio

•           D3 Connected je D-oblik koji bi trebao bolje funkcionirati na uglovima i rubovima

•           Dobro radi na podovima prekrivenim tepisima (osim čupavih tepiha)

•           Idealno za male i srednje veličine kuće s uglavnom pokrivenim površinama

Što treba imati na umu?

–           Kratak vijek trajanja baterije

–           Robot se zaglavi na uskim mjestima zbog svog oblika

Koji budžetski robotski usisivač najbolje je kupiti 2019/2020?

Budući da ** Xiaomi Mi robot usisavač ** košta manje od 1700 kuna na Aliexpressu i ima jednu od najjačih usisnih snaga, jednostavno ga moramo preporučiti kao najboljeg robotskog čistaća u kategoriji. Robot je prikladan za sve prostorije, jer s jednom baterijom može očistiti i do 250 m2. No, ukoliko i to nije dovoljno, robot će se sam napuniti i nastaviti s čišćenjem. Xiaomi Robot čistač jako dobro radi na svim površinama, te je idealan za miješane površine (tepih, laminat, parket i pločice).

ECOVACS Deebot Ozmo 601 je dobar usisivač ako posjedujete kuću srednje veličine s tankim tepisima ili golim podovima. To je jedini proračunski usisavač koji ovdje može brisati i usisavati. Ako želite da vaš stroj obriše laminat, linoleum, parket itd., Ozmo 601 je dobar izbor. No, ukoliko vam brisanje zaista treba, naša preporuka je ipak Xiaomi Roborock.