Aliexpress način plaćanja

Za početak, potrebno je naglasiti da je Aliexpress sigurna stranica za kupovinu, no uvijek se treba držati osnovnih pravila sigurnosti (koristiti vlastito računalo ili mobitel, ne dijeliti s nikim bankovne podatke). Aliexpress plaćanje u Hrvatskoj je istao kao u cijelom svijetu, tj. moguće je plaćanje samo karticom. Odmah ćemo napomenuti, da ne postoji mogućnost plaćanja pouzećem niti Paypalom. Detaljnije o samom procesu naručivanja pročitajte ovdje, a o tome tko dostavlja za Aliexpress ovdje.

Preporuka! Prije nego se odlučite na kupovinu, provjerite najnižu cijenu na Aliexpressu >>OVDJE<<.

Koju karticu za Aliexpress?

Prilikom naručivanja s Aliexpressa, potrebno je u zadnjem koraku upisati podatke s kartice, konkretno:

  1. broj kartice
  2. datum isteka
  3. CVV (troznamenkasti broj s poleđine)

Iako Aliexpress može biti u kunama, samo plaćanje će ipak biti provedeno u američkim dolarima $. Te će se tako raditi konverzija iz kune u dolare po vrlo nepovoljnom tečaju. HNB na svojoj tečajnoj listi ima 3 tečaja – kupovni, prodajni i srednji, ALI nama se neće računati niti jedan od ta tri, već Prodajni tečaj za efektivu, čekove i kreditna pisma.

Kupovni tečaj za efektivu, čekove i kreditna pismaKupovni tečaj za devizeSrednji tečaj za devize i efektivnu valutuProdajni tečaj za devizeProdajni tečaj za efektivu, čekove i kreditna pisma
Američki dolar $6.846.917.127.347.45
Tablica konverzije prilikom Aliexpress plaćanja

Na sreću, i za to postoji rješenje u vidu Revolut kartice, koja sve transakcije preračunava po srednjem tečaju. U konkretnom slučaju, to bi iznosio 7.12 naspram 7.45 kn za 1 dolar. Kartica je besplatna, te se može koristiti i prilikom podizanja novca na bilo kojem bankomatu bez provizije. Uz Revolut, Aliexpress plaćanje karticom je brzo i povoljno.

Pristup Revolut kartici možete ostvariti preko ove pozivnice.